Bokrecension: Divergent

Författare: Veronica Roth Boken handlar om framtida Chicago där det är uppdelat i fem falanger.

Falangerna heter De osjälviska, De ärliga, De lärda, De fridfulla och De tappra. När man är sexton kan man välja om man vill stanna kvar hos sin familj eller inte. 16-åriga Beatrice Prior från De osjälviska, måste välja mellan att lämna sin familj, eller välja vad hon är innerst inne. Hon väljer falang, byter namn till Tris och jobbar hårt igenom intergeringen till sin nya falang....

Den här boken gick inte att släppa. Den gav mig väldigt starka känslor, jag grät och skrattade….. I boken finns det action, kärlek, svek och hat. Om du gillade Hunger games kommer du älska Divergent. Jag levde mig in i boken, kunde inte sluta tänka eller prata om något annat. Språket var lätt att förstå och jag tyckte faktiskt inte att det var svårt alls. Det är också lätt att förstå, det är ett enkelt språk. Tris är en liten tjej, men har ändå en stor styrka.

Så om du är liten, så är du kanske stor på andra sätt. Hon visar det på många sätt i boken. Hon visar att om man är liten utanpå behöver man inte vara det inuti. Om du letar efter en fatasy-action bok, som är jätte spännande och där det händer nya saker hela tiden så är det här en bok för dig.

#on #recension #Divergent #Ebba #Tris #falanger #chicago

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.