Bokrecension: Jorden runt på 80dagar

March 31, 2015

Tema klassiska böcker.


Jorden runt på 80 dagar utspelar sig på 1800-talet och handlar om den förmögne mannen Phileas Fogg, som bor i London. Han slår vad med de övriga medlemmarna i en klubb han är en del av. Vadet går ut på att Phileas ska resa jorden runt på högst 80 dagar. Om han lyckas vinner han 4000 pund och om han inte kommer tillbaka till London innan 80 dagar har gått, mister han hälften av sin förmögenhet. Han ger sig därför iväg tillsammans med sin trogna betjänt Passepartout. Tillsammans upplever de många äventyr där deras tillit sätts på prov.

 


Jorden runt på 80 dagar är en bok, som jag anser är mycket läsvärd. Jag tycker om boken eftersom att man får uppleva många olika platser som jag inte kände till innan jag läste boken, till exempel Suezkanalen i Afrika och Calcutta i Indien. Man möter även färgstarka personligheter, som man lär känna. Allt detta gör att boken får 8 av 10 poäng från mig.

Please reload

Taggar
Please reload

RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.