Filmrecension: Trollkarlens lärling


En film av Disney. Nu tänker jag dela med mig av min favoritfilm: Trollkarlens lärling, eller som den heter på engelska "Sorcerer´s appretice". Dave är tio år och är en helt vanlig kille som bor i New York. Han är kär i den snyggaste tjejen i klassen - Becky.

Klassen åker iväg på en skolresa och han skickar en lapp till Becky. Hon svarar och lämnar lappen efter sig när de ska gå därifrån, men lappen flyger iväg. Han jagar den in i en butik som hette Arcana Cabana, där det händer magiska saker, och två män slåss med magi. Dave springer ut och snart är klassen där, och läraren kollar om det fanns några män där, men det var tomt.

Tio år senare, så träffar Dave männen igen, och han dras nu in en kamp på liv och död, för att människo släktet inte ska förslavas. Filmen fick fram många känslor hos mig, och är någon blandning av verklighet och fantasi. Det här är en film för dig som gillar lite kärlek, mycket skratt, spänning, komplicerade relationer, coola bilar och lite magi. Du tror säkert att när film kommer från Disney är det en barnfilm, men jag skulle rekommendera den här för alla.

#elevensval #Ebba #filmrecension #film #trollkarlenslärling #recension

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.