Intervju: En bildlärare berättar


Cecilia Lundquist är 47 år och kommer från Sollentuna, Helenelund. Hon har varit bildlärare i 11 år. Jag ville intervjua Cecilia eftersom jag var intresserad av hur det är att vara bildlärare och jag var intresserad om allmänna frågor om skolämnet bild.

Varför ville du bli bildlärare? Blev det som du hade tänkt dig? "- Jag ville aldrig bli bildlärare jag bara blev det det var inte min mening från början. Utan jag hamnade på Sofielundsskolan, jag är utbildad förskolelärare och hantverkspedagog. När jag jobbade som 6-års fröken så fick jag frågan från en av våra rektorer om jag inte ville bli bildlärare eftersom jag hade utbildning inom bild och slöjd så då sa jag ja".

Vad är det roligaste med att vara bildlärare? "- Jag tycker det roligaste är kontakten med eleverna." Varför är det roligt att ha kontakt med eleverna? "- Det är roligt med relationer!" . Är det viktigt att ha bild i skolan? "- Ja det är viktigt att ha bild i skolan det är viktigt att lära sig olika saker på olika sätt. Och att stimulicera kreativitet hos fler personer för det behöver vi ha i samhället."

Vad tänker du på när du ger ut olika uppgifter till eleverna?" - Att det ska passa många, jag får tänka på vad det är för grupp. Vad som passar dom och vad som kanske kan intresserad dom. Och sen naturligtvis vad jag behöver lära ut." Vad vill du att eleverna ska lära sig av bildlektionerna? "-Att man kan lösa uppgifter på olika sätt och med olika material. Att det gäller att lösa en uppgift som passar bäst för inviden. " Får eleverna måla t.ex. vad de vill? " - Ibland."

Finns det någon gräns på vad de får måla? -" Ja det får inte vara kränkande på något sätt för någon. Andra personer får inte ta illa upp." Finns det något du tycker man borde lägga till i bild undervisningen? "- Man borde ha mera IT och teknik tycker jag borde ingå."

Tack så mycket! - "Varsågod!"

#intervju #bildlärare #matilda #cecilia #sofielundsskolan

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.