Intervju: Matin om kören


Varför har du en kör för 7-9 när det redan finns en kör? - Den kören i mellanstadiet tar Liv hand om och jag vill ha en egen kör som jag kan ta hand om, och det är roligt, plus att med en högstadiekör kan man göra mer avancerade grejer och det är roligt att lyssna på.

Vad tycker du skillnaden är mellan dom två körerna? - Högstadiekören är lite mer musikaliskt detaljerad, det menas att min kör har mer detaljer i vårt framträdande och dom är lite äldre så det är lättare för dom att göra avancerade saker.

Har du alltid jobbat med kören 7-9 sedan du började som musiklärare här? - Ja det har jag, det har alltid varit 7-9. Dom är ju äldre än dom i mellanstadiet och då kan jag göra mer avancerade saker som jag tycker är kul med musik. Hur fungerar arbetet med kören, hur är stämningen? - Stämningen är oftast god, men ibland har det varit tufft. När vi arbetar tar vi en låt i taget och vi lär oss texten, vi börjar sedan jobba med stämmorna och sätter in alla extra detaljer. Varför ville du bli musiklärare? - Det ville jag inte. Jag blev musiklärare av en slump, för egentligen ville jag bli NO lärare. Är musikämnet det ända ämne du jobbat kring? - Nej det är det inte, matte och NO också.

Varför valde du Sofielundsskolan? - Min kompis jobbade här och tog in mig hit. Höll du på med musik när du var yngre? - Nej, faktiskt inte jag började med det på gymnasiet. Hade du tänkt att bli musiklärare när du var yngre? - Nej, jag ville bli läkare och hade faktiskt inte tänkt att bli musiklärare. Skulle du rekommendera att bli musiklärare om man verkligen brinner för musik? - Både ja och nej. Man kan brinna för musik på olika sätt. Om man brinner för att lära ut musik, så skulle jag rekommendera det för det är ett fantastiskt jobb. Men om man brinner för att själv göra musik så rekommenderar jag det inte för det blir för jobbigt. För om man ska jobba som musiklärare hela dagarna så orkar man inte göra musik sen själv. Men det är ändå fantastiskt att vara musiklärare.

Hej då, tack för intervjun! - Tack så mycket.

Extramaterial: Se Matins musikvideo "Mitt allt".

#Artikel #bildlärare #musik #interjvu #matin #intervju

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.