Tyra walraffar: Mehdi - skolans bevarare!


Mehdi är skolans vaktmästare och håller skolan ren och funktionerande. Han arbetar på skolan med rutiner och en ordning som skulle göra många förvirrade. Han tycker det är viktigt att hålla i ordning på allting men samtidigt så är han en person som inte kan göra allting samtidigt. Vilket många kan ha svårt att respektera.

Som vaktmästare

Efter att ha tillbringat lite över en timme med Mehdi så kan jag fastställa att han är flitig och arbetsam medan han försöker att få tiden att räcka till, till alla. Men det var som han sa, alla kommer med nya problem hela tiden och det är få som verkligen respekterar vad Mehdi gör för den här skolan. Man kan i en helhet förstå stressen av att behöva ta hand om allting men Mehdi tycker inte att han ska behöva “be” om hjälp.

Inom sitt yrke så behöver han upprätthålla rutiner och prioritera. Han börjar strax innan sju på morgonen och när han kommer till skolan så har han ca en timmes rutin att gå igenom då han tömmer papper, sorterar, kollar lampor och andra saker som kan komma upp medans han går omkring då han alltid har ögonen öppna för nya saker som kan dyka upp. Under den här timmes rutinen så kan det komma en lucka på ca tio minuter där han kan få tid att hinna med att göra någonting annat som behöver göras, och det är då som han måste prioritera vad som är viktigast och vad som behöver göras först.

Respekt

Mehdi tycker att det är viktigt med respekt då han anser att skolans respekt för vad han gör har ändrats genom årets belopp. När han börja här så såg skolan ut på ett sätt och med tiden så har skolan förändrats, det har blivit mer arbete som har behövts göras, och med det arbetet så har även hans lön ökat, medans hans krafter har minskats.

Ur mitt eget perspektiv så har han mycket att göra och att alla ser honom som en typ av “trasdocka” gör inte det hela bättre. Mehdi använde orden att “förra rektrorn hade mer respekt” och med menade han att den förra rektorn hade ett bättre system med att försöka få lärarna att förstå att Mehdi bara är en person och det var som Mehdi själv också sa att det hade varit mycket bättre om alla skrev en lapp med det problem dom hade och la det i hans fack. Jag förstår honom då det uppstår problem hela tiden och om alla ringer angående sina problem eller säger sina problem till honom bara så blir det som en stor soppa av allting och det skapar en i sin tur en mindre glad vaktmästare som inte hinner med allting som han egentligen skulle vilja hinna med.

Sortering

Det är viktigt att sortera och det är också vad Mehdi gör nere i vaktmästeriet. Han ser till så att allting sorteras på rätt ställe samtidigt som han gör sitt bästa för att hålla rent. Allt papper ska hamna på rätt plats, samtidigt som det inte ska svämma över med papper nere i vaktmästeriet. Kartonger ska plattas till så de som hämtar de sen inte struntar i det, vilket också är en sak som inte respekteras fullt ut. Kartonger kan kastas på högar utan att tänka på att det är Mehdi som faktiskt behöver städa upp dom, när det finns många mer saker som han egentligen skulle behöva göra. Det är även viktigt att hålla rent och inte har för många saker i vägen då det kan komma leveranser av olika slag när som helst. Matleveranser, pappersleveranser och andra typer av leveranser.

Skolan

Skolan är en plats där vi alla tillbringar mycket tid men skolan är enligt Mehdi inte anpassad som en skola borde vara. Han använde orden att skolan har “fel byggleverantör” och med det menar han att skolan är inte anpassad i förhållande till vad den ska användas för. Han tog upp att vi har en matsal, men det är inte bara en matsal. Det är så mycket mer än det, ett samlingsrum, mötesrum, teater och festlokal. Allt det här som det flesta skolor använder en aula till men vi använder våran så kallade “matsal”. Sammanfattat så är Mehdi en hårtarbetande vaktmästare som bevarar vår skola hel och ren, men som egentligen får för lite uppskattning och respekt.

#Tyra #walraff #mehdi #vaktmästare #repotage

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.