Avslöjande: Kommer bananmjölken få eleverna att gå bananas?


Fenomenet att göra skolorna i Sverige mer exotiska har nu kommit till Sofielundsskolan. ISS har beslutat genom samband med regeringen att samtliga skolor ska servera banan mjölk i matsalen för att få in mer kultur i elevernas varda. Banan mjölken sägs ska öppna barnens intresse för att prova nya saker samtidigt som den ska hjälpa barnens lärande.

Bananmjölken i skolan

Sofielundsskolan kommer onsdagen vecka 14 att införa det här i den högra mjölkautomaten, under order ifrån ISS och skolledningen. I en intervju med chefen för ISS så säger han att “det är bra att dagens barn och ungdomar får möjligheten att prova någonting nytt och exotiskt i skolan.” Med den här informationen är det lätt att fastställa att de kommer att påbörja detta experiment i skolor som ISS serverar vecka 14 för att senare börja servera det på heltid. Ledningen visar även sin entusiasm till att införa bananmjölk i skolmatsalen då de anser att det kommer att ge barnen mer stimulerande sinnen och kommer att göra dom mindre våldsamma och aggressiva.

Ledningen antyder att bananmjölken är den största framgången som har hänt skolans mat och eleverna, och funderar därför även på att ta bort en av drickmaskinerna och ersätta den med en banan mjölk maskin i matsalen för att öka elevernas intag av bananmjölken. Med bananmjölken så vill det få fram en tydlig ståndpunkt att skolans elever förstår sig på kultur och är öppna för förändring.

Risken med vanlig mjölk

Regeringen och ISS vill även införa det här då de som dricker vanlig mjölk får mer interleukin i blodet vilket är ett tecken på förhöjda inflammationer Det finns gott om fakta som tyder på att mjölken som serveras är skadlig. Många människor mår bättre av att utesluta både mjölk och gluten eftersom de har en intolerans mot det. Enligt en stor studie finns det ingenting som talar för att mjölk stärker skelettet. Snarare är det tvärtom, och Uppsala-forskarna har funnit ett samband mellan risken att dö i hjärt- och kärlsjukdom och hur många glas en person dricker per dag av den rena ko-mjölken. För att förbättra många barn och ungdomars hälsa så anser de att det är bäst för alla att ta bort den vanliga mjölken och ersätta den med bananmjölken.

Ingredienser

Bananmjölken framställs i större och större mängder då det blir mer och mer populärt i olika sammanhang, och nu även i skolan.

SVD Kulturs recept på bananmjölk:

20% Get-mjölk

5% Soja

65% Banan

10% Sesamfrön

Det finns många olika recept på hur man just gör banan mjölk med det är SVD Kulturs recept som då ISS har använt för att framställa bananmjölken. Andra recept kan även innehålla soja, havre- eller rismjölk.

Meilet ut skickat av ISS

Hej, ISS meddelar att samtliga skolor inom Sollentuna kommun från och med onsdag vecka 14 skall en av två mjölkmaskiner servera bananmjölk. Helenelundsskolan den till höger, Edsbergsskolan den till vänster och Sofielundsskolan den till höger.

#bananmjölk #vilketärdagensdatum #repotage

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.