Bokrecension: De utvalda- Tankeläsaren


Boken handlar om en helt annan värld! Landet är uppdelat i 7 kungadömen, Nader, Wester, Estill, Sunder, Middlunds, Monsea och Lienid.I landet finns det speciella personer som kallas för särlingar och har två olika färger på ögonen. Särlingar har en speciell gåva som kan vara allt mellan jättebra på att baka till att vara fantastisk på att slås till att vara en tankeläsare. Denna gåva har kungen rätt att andvända till vad han vill.

Artonåriga Katsa, huvudpersonen, har ett blått och ett grönt öga. När hon var åtta så slog hon till en man i näsan så hårt att han dog för hon kände sig hotad. Hon tvingas fortfarande av den hårda kungen Randa av Middlunds, morbrodern att döda dom som han vill att hon ska. Hon är uppväxt på slottet med den snälle kusinen Raffin tills prins Po kommer. Det är något som han döljer…… Hans Farfar är bortrövad av…… Vem????

Jag tror att boken heter De utvalda för att särlingarna är De utvalda. Jag vet inte riktigt vem som har valt ut dem, men det känns bara rätt. Hon som har skrivit boken är väldigt bra på att förklara miljön och jag får verkligen en bild i huvudet. Men det är några få ord som jag inte förstår i hennes text som: Lienid: någon som gjort något väldigt bra. Den utspelas i en annan värld .Det kan vara både dåtid och framtid. Spelar ingen roll när det utspelar sig. Katsa har lång brunt hår, som hon blir irriterad av. Hon vill aldrig gifta sig och ryser av tanken av att ha ett barn hängande på benet. Prins Raffin av Middlunds är väldigt snäll och är väldigt intresserad av mediecin och testar en massa mediciner. Oll är en väldigt bra spionkapten av Middlunds. Han är både Katsas tränare och vän.

När jag satt och läste boken så både grät och skrattade jag. Jag verkligen kom in i boken!!!! Boken var helt fantastisk!!!!!

#bok #recensin #ebba #DeutvaldaTankeläsaren #recension

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.