Bokrecension: Percy Jackson- född till hjälte bokrecension


Författare Rick Riodan Percy Jackson har ADHD och är en dyslektiker. Han bor på Manhattan i New York, men han går på privatskola som ligger en bit utanför Manhattan. Han har blivit relegerad från sex skolor på lika många år. Men när han åker till ett museum med klassen på så förendras allt. Hans lärare förvandlas till…. Ja, nånting. Och han kastas in i ett äventyr på liv och död.

Den är rolig på ett konstigt sätt, och det är ett bra konstigt. Ni kommer att tycka att det är en en kopia av Harry Potter , men det är det inte. Det är mer aktion, mindre magi och de andvänder svärd. Det är roligt skrivet, ur Percys perspektiv. Efter böckerna känns det som att jag känner Percy och han är en nära vän. Man får veta hur han förstår det, hur han tycker det är då och där. Den är bra och detaljerad. Det känns som om jag bara vill skulle jag kunna delta i striderna, vara med i diskussionerna…. Det händer i nu tiden för de åker bil, de äter pizza och de andväder (väldigt sällan) mobiltelefoner.

Om du har sett filmen till boken, låt den inte ta över. Filmen följer till ett visst mått, men inte lång. Den är så fel att Percy är 17 år i filmen medans han är 12 år i boken. Percy, Grover och Annabeth heter de tre huvudpersonerna i boken. Grover går på samma skola som Percy, och han blir väldigt lätt retad och gråter ofta. Percy är hans ända vän. Annabeth får du träffa lite senare i boken, och hon och Percy har en ganska speciell relation.

Om jag berättar för mycket om de skulle jag förstöra hela din läsning, men de är…. speciella...

#recension

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.