Bokrecension: Sagan om ringen


Sagan om ringen är en trilogi (en serie som innehåller tre böcker). De handlar om hobbiten (en varelse som ser ut som en människa, men som är ungefär hälften så lång) Frodo Bagger, som ärver en magisk ring. En dag får han besök av trollkarlen Gandalf, som säger åt honom att ringen måste förstöras i vulkanen Domedagsberget i landet Mordor. Gandalf berättar att ringen har tillhört Mörkrets herre, Sauron, som har blivit besegrad, men sedan tagit skepnaden av ett öga i toppen av fästningen Barad-dûr. Därför ger sig Frodo och hans trädgårdsmästare Sam iväg mot den lilla byn Bree, där de ska möta Gandalf, för att de sedan ska bege sig till staden Vattnadal, där det ska hållas ett möte om vem som ska förstöra ringen. Under Frodos resa möter han många olika faror som han tar sig igenom med hjälp av de vänner han får.

Jag tycker om Sagan om ringen eftersom att den skildrar en värld som skiljer sig mycket ifrån vår. Det som är så speciellt med dess värld är att det finns många olika varelser och många vackra eller skrämmande platser, som är svåra att släppa. Detta gör att jag tycker att Sagan om ringen är några av de bästa böckerna jag har läst. Jag ger dem 9 av 10 poäng.

#recension

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.