Debatt: Elever behöver börja senare!


Många elever i Sverige börjar sin skoldag klockan 8:00.

Jag tycker att man borde börja senare. Inte senare än halv tio, men inte för tidigt så att man inte orkar med skolarbetet. Om man börjar senare tror jag att man kommer orka mer och att man komma hinna med mer skolarbete, inte på grund av den tid man har på sig utan för att man är tillräckligt pigg för att kunna göra det. Om man börjar tidigt och man oftast är trött på skoldagarna så uppmanar jag er att lägga er extra tidigt, och kanske gå upp lite tidigare och ‘’vakna upp’’. Gör det och jag antar att ni kommer bli piggare på skolan om ni inte då börjar senare.

Många personer gillar inte att dom börjar skolan för tidigt och orkar inte med hela dagarna om dom inte äter skolans mat, eller inte tar med sig egen frukt eller någon smörgås. Som sagt, då orkar man inte med hela dagarna och då kan man inte göra sitt skolarbete, eller koncentrera sig som man borde göra.

Konstigt nog finns det personer som gillar att börja tidigt för att dom har då möjligheten att sluta tidigare, så att dom kan ha tid med att göra sin fritidsaktiviteter. Om man börjar tidigare så tror jag att man inte hinner med lika mycket skolarbete eftersom man går upp så tidigt och hjärnan börjar inte fungera förens 10 på förmiddagen, och då så är man trött och man orkar inte göra sitt arbete som man ska. Jag tycker inte att an ska börja tidigare för att som sagt man hinner inte med allt arbete och man blir för trött och orkar inte skolan.

Jag hoppas att föräldrar och lärare kan ta tag i det här, att dom kan övertyga skolverket och kommunen att det inte är bra att börja tidigt, så att vi får någon ändring på det.

#debatt #skoltider #Debatt

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.