Insändare: Läsning är livsviktigt!


I skolan har det varit dålig läsförståelse, och läsningen är livsviktig! Den är livsviktig p.g.a. att du måste kunna läsa i vilket jobb du än får. Till och med städerskor måste kunna läsa etiketterna på städflaskor. Läsning behöver du i alla ämnen i skolan, så om du är t.ex. är dålig på att matematik kan det bero på att du inte klarar lästalen, för att du är dålig på att läsa!

Varför har man så lite läsförståelse i skolan? Kan vi inte få mer tid för läsförståelse? Kan vi inte få läsa varenda morgon när skolan börjar? Och när vi gör det, varför så kort stund? Varför har vi så lite högläsning? Kan vi inte få mer av det? Men varför har vi det inte då?! Man behöver självklart inte vara en expert, men det är ändå viktigt att kunna grunderna och kan läsa det i huvudet istället för högt. En bra bok ger starka känslor. När du äntligen hittar lusten att läsa, och hittar en bra bok, får du väldigt starka känslor för den.

Tänk på din framtid. Om du slutar läsa böcker så kanske du inte får nåt jobb, om du inte får nåt jobb, hur ska du då försörja dig? Om du inte kan försörja dig så hamnar du nog ute på gatan, letar ibland sopor… Läsare, ge era böcker en chans! Sluta inte, fortsätt! Det kanske blir mer spännande i mitten.

Och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge…

#insändare #läsa #ebba #krönika

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.