Intervju med rektor Anders


Anders Bjur är rektor här på Sofielund, men han var tidigare officer för svenska militären men fick jobbet som rektor här på skolan för åtta år sedan i höst, och han är fortfarande kvar. Han är 43 år, och snart 44 år nu under påsken. Han har fyra barn och en fru.

Det han tycker är roligast med att vara rektor är att få träffa oss, prata med oss. Han förklarar också att:

“Jag försöker göra det roligare för oss att lära oss saker, men då behöver läraren gå från elev till elev och fråga:

- Vilket sätt tycker DU att det skulle vara roligast att lära sig på? Och inte bara ge oss en bok. Vissa kanske skulle vilja göra en film om det, vissa skulle nog vilja göra en liten pjäs om det hela. Men de finns vissa lärare som tycker det är enklare att bara ge en bok.”

Hur ser en vanlig skoldag ut för dig?

“Vi kan ta idag som exempel, den började med att jag kollade mailen. Jag har också varit på klassbesök och hos CSI Sofielund och varit en av fyra misstänkta.”

Har du någon budget för skolan?

“Ja, och den ska räcka till hyra, för vi hyr skolan och skolgården mot att de tar hand om något går sönder eller liknade, lärarnas lön, till datorer och lite andra grejer, och om jag väljer en grej så väljer jag bort en annan.”

Vad håller du på med just nu?

“Jag håller på med en massa sker just nu, men mest om vart lärare ska och om de har rätt utbildning och allt sådant. Man kan tyvärr inte göra alla glada, fastän man vill det.”

Varför ville du bli rektor?

“Jag tycker väldigt mycket om utbildning. Jag tycker om att se människor växa, både som människa och kunskapsmässigt.”

Vad tycker du om skolmaten? Tycker du att den blivit bättre?

“Jag tycker den har blivit bättre, men det är inte många som håller med mig. Alla har olika smak så som jag sa, det går inte att göra alla nöjda.”

#intervju

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.