Rapport från Elevens Val: “Digitalt skapande”


När jag kom till salen där elever arbetade med ett “Elevens val-projekt” vid namn “Digitalt skapande”, berättade Tobias Enström, som tillsammans med Eva Oom höll i projektet, att eleverna skapade sina egna datorspel med hjälp av programmering. När jag tittade närmare på deras projekt, såg jag att de även hade gjort egna tangentbord i form av objekt med elektroder kopplade till sig.

T ex var det en elev som hade skapat ett spel inspirerat av Super Mario - ett spel som går ut på att ta sig till slutet av en bana som är befolkad av elaka varelser, som besegras genom att man hoppar på deras huvuden - som han spelade genom att trycka på objekt, som liknade potatismosklumpar, vilka hade blivit anslutna till en dator via elektroder.

(Bilder av Eva Oom)


Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.