Rapport från Elevens Val: Master Chef


När vi kommer ned i hemkunskapssalen strax innan klockan tio är alla redan i full gång. Spisplattor står på, jäst smulas och elever går fram och tillbaka för att hämta ingredienser de behöver. Masterchef är inspirerad av en matlagningsserie som går ut på att laga en måltid med hjälp av en bestämd bas. Eleverna som deltar i masterchef idag fick jäst som bas, och många valde att baka bullar. Förutom jäst fick alla en annan, unik, ingrediens.

Masterchef är inte bara en rolig lek, utan även en tävling. De ledande lärarna är domare, och bestämmer vem som vinner. Den som vinner får sedan välja av de unika ingredienserna först nästa dag. Valet av ingredienser vid sidan om basen är vad som gör varje grupps verk unika. En grupp har fått ingrediensen saffran att arbeta med, en annan kardemumma. Choklad, Mandelmassa, vaniljkräm och sylt är andra ingredienser eleverna har fått att baka med.

Smaken, utseendet, konsistensen och även tilllagningsmetoden är viktig för domarna när de bestämmer vem som är dagens vinnare. Något nytt som eleverna som hade Masterchef lärde sig är när man ska andvända en träslev och inte en av plast när man rör om i en deg, för att den klarar det inte. Det är inte bara för kul som man gör det här med Masterchef, utan också lär man sig också lite.

#elevensval #masterchef

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.