Rapport från Elevens Val: Mattefördjupning och naturvetenskap

Intervjuer med elever från mattefördjupningen. Vi går in i klassrummet A211 och dom som har lektion där har precis börjat jobba igen efter en kort rast. Det finns två olika grupper, en grupp där dom jobbar med naturvetenskap och en där dom jobbar med mattefördjupning.

Antingen jobbar dom var och en för sig eller så jobbar dom i grupp och hjälps åt. På mattefördjupningen har man chansen att jobba extra med matte som är lite svårare. Dom flesta niorna förbereder sig för nationella som dom ska ha i fysik. Man hör hur eleverna pratar om uppgifterna dom försöker lösa.

Vissa jobbar mer effektivt än andra. Maria som är ledare för grupperna har nyss gett ut prov till eleverna som dom ska göra. För att dom har jobbat hela dagen, och det snart är dags att sluta så verkar alla ganska okoncentrerade.

Elever från 6an jobbar med NO som dom har haft i uppgift att göra på sina vanliga lektioner.

#elevensval #matte #mattefördjupning #no #fysik

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.