Debatt: Vart kommer köttet ifrån?


Julia, Greta och några andra i femman har upptäckt en sak, vi vet inte vart köttet kommer ifrån. Förra terminen frågade Julia matpersonalen om dom visste men dom sa nej. Julia tänkte fråga rektorn också men han var inte där. Hon har till och med blivit vegetarian för att hon inte vill äta kött från djur som kan ha blivit illa behandlade. Vi gick och tittade på matsedeln och upptäckte en förvånande sak ibland står det svenskt högrev eller något annat kött som det står svenskt framför men annars står det bara lax. Vi tycker att det verkar misstänkt som att de vill dölja att det inte är från Sverige.

Vi tycker det att det är viktigt att veta vart köttet kommer ifrån för att vi ska veta att djuren inte har blivit illa behandlade. Dessutom lär vi oss om att ekologiskt kött är mycket bättre och miljövänligare men sen så är inte skolan ekologisk, det är väl konstigt?

En gång så hörde vi att ibland så kommer kycklingen ifrån Thailand. Det är långt borta och det är väldigt omiljövänligt att transportera det enda till Sverige när vi kan köpa svenskt och miljövänligt kött. Vi förstår att det är billigare att köpa det utomlands men vi vill ha svenskt kött, helst ekologiskt, för då vet vi att djuren inte har blivit illa behandlade.

#maten #debatt #Debatt

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.