Debatt: Det är för dyrt för att gå på bio!


Det är olagligt att ladda ner film, men är det då rättvist att en biobiljett kan kosta uppemot 125 kr?

Jo, sanningen är att de borde sänka priset på biobiljetterna, men då skulle de ju inte tjäna så mycket. Det finns ganska många unga i världen, inte bara i Sverige som laddar ner olagligt film och kopierar dem på cd-skivor och säljer för billigt. Det är flesta som går på bio är ungdomar och det är de som vet vart man hittar olagliga filmer. Det är inte rätt, men om de sänkte priserna när filmerna gick på bio eller när de kom på DVD, skulle det vara mycket bättre.

Varför det är olagligt? Som jag sa, det funkar inte om alla laddar ner olagligt film. Då tjänar de som har gjort texten inga pengar. Hur skulle du känna om du hade investerat en massa i ett projekt och sedan får du inga pengar för att folk bryter mot lagen. Tänk sådär!

Men det som ni har rätt i, är att det är alltför dyrt. Det borde kosta 80 kr att gå på bio, eller kanske 90 kr. Då skulle många fler gå på bio. Mitt förslag är att göra popcorn och snacks lite dyrare, då kan man och då kan man sänka biopriset.

Vi borde prata med kommunen eller den som nu är ansvarig för film i Sverige att sänka priset på biobiljetter, annars kommer olagligt nedladdade film att forsätta. Jag tycker att de borde prova några veckor med 80 eller 90 kr och se hur det går. Kanske olaglig nedladdning minskar och mer personer gå på bio?

#krönika #debatt #Debatt

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.