Debatt: Stäng alla djurparker!


Min önskan är att stänga alla djurparker. Jag valde detta ämne för när jag är på zoo ser jag glada föräldrar och barn. Alla är glada förutom djuren som är i parken. Genom att stänga alla djurparker ger vi djuren rättigheter och de kan istället anpassa sig i naturen.

Vissa av er som läser detta tänker säkert att om vi stänger alla djurparker, har barnen sämre möjlighet att få kunskaper om djur - och kanske blir de t o m tjuvjägare! Men! Om vi stänger alla djurparker, innebär detta även bra saker. Då tillåter vi våra barn att få reda på hur djuren anpassar sig på olika ställen i naturen istället.

Forskning visar att djur i parker blir aggressiva mot besökare. Det händer flera gånger per år att djurskötare blir attackerade eller t o m dödade!

Du som läser detta; tänk dig hur skulle känna dig om du tvingades leva hela ditt liv i en bur!

#Debatt #debatt #krönika

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.