Debatt: Varför har vi religion?


Varför ska man dyrka nån eller nånting som man inte ens vet existerar? Allt man läser i en bok, tror man är verkligt. Hur vet du ens om allting som står i boken har hänt? Jag gillar inte att vi har religioner. Religion kan skapa krig, hatfyllda människor.

Inom kristendomen och islam så ses homosexualitet som sodomi, tidelag. Är det en synd att vara attraherad mot nån av samma kön? Varför finns det så många konsekvenser bara för att tro. Westboro Baptist Church är en grupp med hemska människor och är väldigt anti-homo.

Religiösa människor brukar oftast använda deras gud som en lösning till alla deras problem. Varför kan inte dom bara försöka att fixa problemen själva? Jag tycker att man ska vara sin egen gud, man bestämmer över sig själv. Varför ska en religion styra vad man vill och gör. Islam har dödsstraff om man vill lämna dom. Vad har man för val. Stanna kvar inom islam och tro på nåt annat i hemlighet eller att få ett kort liv.

En positiv sak jag kan se inom religion är att vissa personer kan känna sig glad och säker över att tro på att nån/något vakar över dom.

Om ni blir arga så är det Magnus fel.

#Debatt #debatt #krönika

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.