Debatt: Lektionstiderna är för långa!


Många elever som jag känner på Sofielundsskolan tycker att lektionerna är för långa. Jag tycker att det skulle vara bättre att lektoner i vissa ämnen borde vara 3x20 minuter med raster därimellan. Rasterna behöver dock inte vara obligatoriska. Det finns också undersökningar som visar att det är svårare för barn och unga att fokusera sig på lektioner som är långa.

Jag tycker att man ska reducera lektionstiden i vissa ämnen så att elever har större chans att höja sina betyg. Jag själv tycker att om lektionen är längre än 50 minuter, börjar elever prata, vilket gör det svårare att själv fokusera på det man gör. Självklart skulle detta betyda att skoldagen skulle vara längre och detta skulle också leda till att eleverna tappar koncentrationen. Men! Kanske kan man lösa det med att ge lite mer läxor så att man kommer ikapp hemma? Många tänker säkert att det kommer bli svårare att göra läxor hemma, men om man skulle vara fokuserad hela lektionen skulle man hinna göra mer än på 60 minuter!

Jag frågade mina kamrater vad de tycker om detta nya sätt att lägga upp lektioner. Några tycker visserligen att man då skulle ha för mycket energi och att de aldrig skulle fokusera sig på lektionen, men jag tycker att detta beror helt på läraren och på vilket sätt han/hon lägger upp lektionen

Därför tycker jag att ni som bestämmer i Sollentuna kommun, ska tänka på att testa denna metod med lektioner med raster därimellan på grund av att det verkligen skulle hjälpa elever med sina betyg - det är deras framtid som står på spel!

#debatt #Debatt #krönika

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.