7 tips som sätter krydda på sommarlovet!


Har du ingenting att göra den här sommaren? Tycker du det är tråkigt över sommaren? Här får du 7 tips om hur du kan underhålla dig själv under sommarlovet om du stannar i Sollentuna.

1. Var med vänner! Att göra någonting tillsammans med en vän kan göra precis allting mycket roligare! En väldigt rolig sak som man kan göra med sin vän är att baka och sedan kolla på en film eller spelar spel, allt medan ni äter godsakerna som ni har bakat. Här är ett förslag på vad ni kan baka.

2. Utforska! Det finns en oändlighet med kulturistiska ställen i Stockholm! Ta ett steg fram och utforska de olika kulturerna! Det kan vara allt ifrån mat till mode, det är både kul och ett sätt att lära sig om andra människors kulturer. Här är några ställen som jag tycker bäst om http://www.kinamuren.nu http://www.thailaan.se/sollentuna.html http://www.judiska-museet.se/

3. Bada! Det finns väldigt roliga äventyrsbad i Stockholm. Ifall du tycker om långa, vilda vatten ruschbanor eller bara lugna avslappnande jacuzzis eller så vill du kanske bada utomhus. Här hittar du mer info!

4. Kungsträdgården. Om du känner för att ta en promenad så är Kungsträdgården en plats full med fina plantor och roliga aktiviteter. Många fester och karnevaler hålls där varje år! Och det bästa är att det finns en massa affärer runt omkring “Den kungliga trädgården”. Hitta till Kungsträdgården.

5. Läger. Tycker du att det är tråkigt när föräldrarna jobbar på lovet? Ja, då kommer du att tycka om de hundratals sommar läger som finns, det finns läger för alla dina fritids intressen. De mest populära är: Fotbollsläger (Zlatan camp), någon form av kulturläger och friidrottsläger.

6. Tivoli. På tivoli finns det väldigt många aktiviteter, allt ifrån att äta sockervadd till att åka häftiga berg-och-dalbanor. Man kan även titta på konserter som kanske innehåller dina favorit artister/band. Gröna Lund är en favorit hos många människor, dessutom har de byggt ett helt nytt spökhus!

7. Gamla stan. Gamla stan är en del av Stockholm som inte har rivits ner och blivit ett modernt samhälle utan har varit som den är sedan medeltiden och visar hur folk levde eller hur det kunde se ut. Med många affärer, smala och unika gator är Gamla stan en turistmagnet.

#sommarlov #sofielundsskolan #sofielundsnytt #repotage

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.