Lärarna och eleverna sliter var för sig - Friidrottsdagen 2015


Onsdag den 20 maj var det återigen dags för Sofielundsskolans årliga idrottsdag. Vädret mötte oss med strålande sol med bara några få vita moln på himlen. För många blev dagen både lyckad och rolig.

I vanlig ordning ägde idrottsdagen rum nere på “Vallen” där samtliga klasser i högstadiet och förberedelseklasserna skulle visa sitt bästa i längdhopp, höjdhopp, kulstötning, sprint 100 meter, fotboll samt stafett. Jag själv som hade skadat benet satt på sidan och tittade på, men hos många, inklusive mig själv, hör höjdhopp, längdhopp och fotboll till favoriterna.

Förutom en möjlighet att utvecklas i de olika grenarna, blir gemenskapen och de glada minnena det viktigaste med Sofielunds idrottsdag. På något sätt kan man säga att även för många elever som ofta inte gillar idrott, blir idrottsdagen en dag med mycket skratt och leenden.

Anna von Vegesack berättar att även om hon upplever dagen rolig, är den samtidigt en av de tuffaste dagarna under hela terminen för lärare, då lärarna knappt hinner ta några några pauser alls. Hon tillägger: "Idrottsdagen är en dag med många skratt då alla får utvecklas och tävla mot sig själva, men det roligaste att se är all den bra sammanhållningen som gör dagen extra rolig."

Jag själv kan inte göra annat än att hålla med. Det tycker det är skönt att få ta ett steg ifrån de vanliga skoldagarna inomhus och göra något helt annorlunda. Man får chans att tävla mot sig själv, även om det ibland leder till tävlingar mellan andra i klassen, men oftast utvecklas man alltid ändå.

Idrottsdagen en dag med mycket glädje - så länge det är fint väder med bra stämning i klasserna - med såväl goda vinnare som bra förlorare.

#repotage #reporarge #sofielundsnytt

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.