Vad gör lärarna på sommarlovet? Bygger en Batmoplane såklart!


Många elever undrar såklart hur lärarna spenderar sommarloven. Sofielundpaper har undersökt det och blev lite överraskade när vi upptäckte att de inte gör det vi trodde. Då våra fördomar sa att de spenderar loven att läsa och förbereda prov så visade sig att de sysslar med hemliga superhjälte-planer.

Ett exempel är Emma Lindefors som är lärare i Kottarna tillsammans med Fredrika Wessberger som jobbat på samma avdelning, bygger tillsammans med några kompisar ett såkallat "Batmoplane". Det är inte så konstigt som det låter - de ska nämligen vara med i det populära evenemanget "Red Bull flugtag" - där man ska bygga sin egen flygfarkost och tävla mot andra lag.

Så här beskriver Emma projektet: "Vi är som sagt fyra tjejer som har fått för oss att varför inte söka till Redbull flugtag? Det är alltså en tävling som Redbull anordnar varje år, där man ska bygga ett flygplan och försöka ta sig så långt som möjligt med det.

I år är tävlingen dock i Göteborg, men den sänds live på TV så att du kan följa oss den 22 augusti. För några månader sedan gjorde vi en ritning och sökte in. Vi tänkte inte mer på det och några veckor senare kom samtalet att vi har kommit med i tävlingen!

Nu gör vi uppdrag för Redbull, att tex göra en Facebook-sida och skriva inlägg, vilket ger oss checkar på Byggmax där vi köper vårt byggmaterial. På gång just nu:Batmoteamet går på semester och samlar inspiration, men tillbaka igen om en vecka och då kör vi igång på riktigt!"

Vi önskar såklart Emma och Fredrika med gänget lycka till! Kul att vi har så spännande lärare på Sofielundsskolan! Klart vi ska följa er den 22á augusti på TV!

Följ deras resa på Facebook här!

Emma avslutar också med att tipsa oss också om detta: "Gå gärna in på http://www.redbullflugtag.com/se/se/ sen in på "LAGEN" och rösta på oss via Facebook. Vi heter "Batcrew"! "

#repotage #reporarge #Artikel #sofielundsskolan #sofielundsnytt

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.