Springa, jogga eller gå - så gick Skoljoggen!

Vi har varit med och deltagit i Skoljoggen hösten 2015. Skoljoggen är ett av Sveriges största motionslopp för barn och ungdomar. Den arrangeras varje höst i skolor runt om i landet och har funnits 33 år i rad om man räknar med detta år. Man får delta från förskoleklass till trean i gymnasiet.

Springa, jogga eller gå -detta är de alternativ du kan välja på när du ska delta i loppet. När man springer loppet samlas en frivillig springslant in till Skolidrottsförbundet.

Alla klasser från förskoleklasserna till nian fick olika starttider. Man började springa vid den stora parkeringen och kom i mål vid campingen. Vid campingen fick man lämna sina väskor så att man kunde ta de direkt när kom i mål.

För vissa tog det längre tid och för andra tog det kortare tid, eftersom att vissa gick medans andra sprang nästan hela tiden. Det var några lärare som stod ute i spåret och andra som tog tid.

Det fanns två sträckor, en för de mindre (förskoleklass-åk.6) och en för de äldre (åk.7-9). Sträckan för de små var vid Edsbergsparken och för de stora var det runt Rösjön. Den långa sträckan var 5 km och den korta var ungefär 1 km. Vi frågade en kille i sjuan och en tjej i femman vad de tyckte om skoljoggen. ‘’Det var kul men det var lite läskigt att springa själv. Det dåliga var att jag blev sjuk efter.’’

‘’Sådär, man blir väldigt anfådd. Jag sprang nio varv, jag tycker det var kul för jag sprang snabbast av tjejerna i min klass.’’

Snabbast på Sofielundsskolan var Abdullah som går i nian och han fick tiden 22 min.

#repotage #Artikel #skoljoggen

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.