Dags för redaktionsmöte!

Välkommen till redaktionsmöte för Sofielundpaper.se - Sofielundsskolans egen skoltidning.

Vår mycket populära skoltidning bildades under Elevens Val förra läsåret och drivs av elever på skolan.

Alla elever i åk 6-9 får vara med i redaktionen, men alla elever på skolan får skriva i tidningen. Redaktionen består av en styrelse och medlemmar. Alla medlemmar i redaktionen får skriva och vara med på redaktionsmötena för att påverka hur tidningen ska utvecklas och vad som ska skrivas i den. Om du vill vara med i redaktionen bestämmer du själv hur mycket du vill skriva och medverka. Vissa är med jättemycket vissa kanske bara skriver en artikel per år - du bestämmer själv.

Nytt för i år är att vi nu är medlemmar i UngMedia och att tidningen har blivit en egen förening. Detta gör att du som är medlem i redaktionen kan få gå på häftiga utbildningar som t e x lära dig göra podcast som sedan sänds via vår skoltidning, dessutom kan medlemmar som är mycket engagerade få ett ”presskort” som är utfärdade av UngMedia och som gör att det te x kan bli lättare att få intervjuer. Det finns många fördelar. Detta år strävar vi att vinna titeln "Sveriges bästa skoltidning” och vi är redan på god väg.

Viktigt: För att få vara med i redaktionen måste du anmäla dig innan som medlem i vår förening som driver tidningen. Föreningen heter Sofielund Unga Publicister. Det är givetvis inget som kostar något och du kan gå ur när du vill. Men vill du

vara med i redaktionen måste du registrera dig innan redaktionsmötet - du registrerar dig här och det tar bara någon minut: https://ebas.ungmedia.se/signups/index/151

Obs: Du som var med i redaktionen förra året och vill fortsätta vara med måste också registrera sig!

Vill du vara med i redaktionen och har registrerat dig i föreningen är du varmt välkommen till redaktionsmöte!

Fredag 23 oktober 2015.

kl 11 i Trygga rummet (B-huset)

Nya och gamla medlemmar är varmt välkomna!

#sofielundsnytt #sofielundsskolan

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.