Rapport från elevrådet


I torsdags (15/10) var det elevråd för högstadiet och de Internationella-klasserna. Vi pratade mycket om hänsyn, vad som var bra och vad som man kunde förbättras. Vi kom fram till att lärarna ska prata med varandra så att man inte får flera läxor och inlämningsuppgifter till samma dag.

En av eleverna från de Internationella-klasserna sa att om lärarna ska ha respekt och ta hänsyn till eleverna så måste också eleverna ta hänsyn till lärarna, alla höll med om det.

En från 8B och en från 8A har varit på elevrådsutbildning. De tyckte att det var intressant och de lärde sig mycket. De berättade bland annat om SVEA - Sveriges elevråd.

Det har börjat sättas upp TV-skärmar i skolan. Vi frågade vad de skulle användas till och fick svaret från rektor Anders att det ska andvändas till att ge viktig information till oss elever. Petter är en av de som hjälper till med detta, glöm inte att ni kan påverka vad som ska visas på skärmarna. Förhoppningsvis kommer de komma igång att användas direkt efter novemberlovet

#sofielundsskolan #elevrådet

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.