Tips inför lovet: Börja spela ishockey


Jag heter Smilla Castanius, 13, och jag älskar ishockey.

Min fritid består av att hänga på isen både när jag har träningar eller matcher och när jag bara spelar på almenhetens åkning med mina kompisar.

Jag började spela hockey när jag var nio år. När jag precis hade börjat spela så var jag ganska rädd för de mesta. De saker som jag var mest rädd för var att åka skridskor för jag var så rädd för att ramla, sen var jag väldigt rädd för min tränare för jag hade aldrig haft en tränare som sa vad jag skulle göra förut. Sen var jag väldigt blyg för mina lagkompisar och dom hade spelat sen dom var små.

Min pappa stöttade mig och hjälpte mig igenom mina rädslor. Mina lagkompisar blev riktigt nära kompisar och just nu så är de mina bästa kompisar.

Just nu så spelar jag i både ett tjejlag och ett killag. Som tjej får man ofta höra att man inte kan spela hockey för att det är en killsport och att man inte är tillräckligt tuff som tjej. Men jag tycker att alla tjejer som spelar hockey är ascoola.

Det som gör ishockey så kul är att man måste kämpa tillsammans. Alla kämpar som ett lag och peppar varandra. Jag älskar att åka skridskor och det är inte så svårt som man tror i början, det gäller bara att våga och träna.

Hockeyn har ändrat mitt liv och mig själv som person. Jag har den känslan att jag vill och kan kämpa, till och med i skolan har jag den känslan att mina klasskompisar är mitt lag och vi måste kämpa med vårt skolarbete tillsammans.

Ishockey är en ganska hård sport och det är mycket träningar, med det är kul att bara ta sin klubba och skridskor och dra ner må almenhetens åkning.

Man vinner ju mycket på att spela hockey som till exempel så får man en friskare kropp av att man tränar så mycket och sen så får man massa roliga lagkompisar.

Mitt tips är alltså till dig att jag tycker att du ska prova ishockey och speciellt till er tjejer som tycker att hockey är intressant.

#sport #idrott #lov #hockey

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.