Debatt: Gränser på Sociala medier?

October 31, 2015

Sociala medier - nu vill jag att det ska ändras! Internet påverkar oss väldigt mycket.

 

Många av dagens ungdomar i Sverige sitter framför datorn flera timmar varje dag. Detta är bra på många sätt. Det är bra för de som är blyga och inte vågar prata med någon utanför skärmen, för att de övar på att utveckla sin förmåga att inte vara så blyga och kanske våga prata mer utanför skärmen. Det är också så att vår teknik utvecklas jättesnabbt sen 1900-talet. Det är bra med att det finns media idag och vi kan använda oss av den. På internet finns de också de senaste nyheterna. Det finns också media som t ex Facebook, Instagram, Twitter m.m, där kan man dela med sig av sina intryck om livet och lägga ut bilder.

 

Men problemet är att vi har inga gränser. För det första; är det väldigt lätt för religiösa sekt, pedofiler och andra med ont uppsåt ta kontakt med sina offer. För det andra; blir det svårt för poliser att reagera snabbt söka upp och gripa mediabrottslingar med tanke på hastighet. För det tredje; brott som har begåtts på internet har väldigt liten chans att lösas. Det finns också personer som är psykiskt sjuka, när de tittar på serie/film där man dödar människor kan de tycka att det är roligt och också prov att göra det. Problemet är också att vi har blivit väldigt “slöa”. Vi är inte förbredda på att nått kan hända. T e x så kan någon lyckas släcka ner Internet. Vad händer då? Vi kan inte jobba utan datorer. Det skulle bara bli kaos.

 

Jag tycker att föräldrarna borde ibland kolla efter vad barnen gör på datorerna. Samt tycker jag också att vi måste tänka på att vara försiktiga på nätet för att som ni har läst så är det lätt för afirister att luras.

 

Det finns många positiva sidor med internet, men man måste också tänka på konsekvenser som kan hända.

Please reload

Taggar
Please reload

RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.