Vi kollar in vårt nya verktyg - Studi


Wera och Emilia har kollat in det nya arbetsverktyget eleverna på skolan numer arbetar en hel del med.

Studi.se är ett arbetsverktyg som vi på Sofielundsskolan använder. Både lärare och elever använder sidan, man måste ha ett konto på Studi.se för att använda det, dock kostar det pengar.

Man kan kolla på filmer om alla skolämnen och när man har sett klart en film så finns det oftast en quiz till det man har sett. Där kan man testa sina kunskaper och se vad man har lärt sig under filmen. Man kan också läsa en text som står under varje video om man lär sig bättre då.

Om man t.ex. väljer fliken Historia så finns det flera flikar som man kan välja efter som t.ex. antiken och där kan man välja olika rubriker som man kan jobba med.

Vi frågade några elever från skolan vad de tycker om Studi.se. De flesta svarade att det var bra för man lär sig bra och sen får man göra en quiz så man vet vad man har lärt sig. Vissa svarade också att de tyckte det var bra för att alla skolämnena är med. Man behöver inte sitta och lyssna på sin lärare under hela lektionen och man behöver inte läsa i en bok heller. Läraren kan gå in och kolla om eleven har jobbat eller inte. Läraren kan också ge ut läxor till eleverna. Några elever tyckte också att det var bra med Studi.se för att man ser på filmer och de lär sig bättre då.

#studietips #sofielundsnytt #sofielundsskolan

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.