Vi måste göra något åt skolmaten!


Jag tycker att skolmaten ska bli bättre. Köttet är segt, riset är för salt och det är ingen variation på maten, ja, listan kan göras lång. På grund av detta äter elever inte lika mycket som de borde göra och dom blir trötta på eftermiddagen. När man är trött orkar man inte med allt skolarbete och man koncentrerar sig inte. Man lär sig alltså inte så mycket som man ska göra och betygen sänks.

Men det är inte bara det som är dåligt med maten. Många elever avstår också från att äta skolmaten för att man inte vet var köttet kommer ifrån. Mattanterna kan inte svara på det, vem vet, köttet kanske kommer från Thailand och har transporterats hit med flyg. Flygplan släpper ut koldioxid som bidrar till växthuseffekten som i sin tur leder till att temperaturen på jorden höjs och isar börja smälta. När detta inträffar utrotas djur som lever där och städer svämmar över. Ifall köttet istället kom från Sverige skulle man inte behöva transportera hit det med flyg utan man skulle kunna transportera hit det med bil istället. Det påverkar inte alls miljön på samma sätt. Jag vet att bilar också släpper ut koldioxid, men inte alls samma mängd som flygplan gör.

Ifall köttet var från Sverige skulle eleverna börja äta mer och som jag sa skulle betygen höjas.

Jag vet att ni tänker “ni ska vara glada för att vi får mat, barnen i Afrika får inget”, men ifall nästan ingen äter maten i skolan så slänger man den och då gör den ingen nytta alls. Så ifall maten blev bättre skulle skolan inte köpa mat i onödan för att sedan slänga den.

Sammanfattningsvis vill jag säga att maten borde bli bättre i skolan eftersom betygen skulle höjas och man skulle inte behöva slänga mat, dessutom skulle eleverna bli piggare och gladare.

#skolmat #Debatt #sofielundsskolan

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.