“Skolan måste alltid utvecklas för att den ska fungera”

Vi är två tjejer som går i klass 7B i Sofielundsskolan och vi ville veta lite om vad andra tycker och tänker om skolan, vad är bra med vår skola? Finns det någonting som skulle kunna förbättras? Varför? Hur ska vi göra? När kommer det ske? Vad tror du? Osv.

Vi tycker att Sofielundsskolan är en bra skola där man nästan alltid lär sig någonting nytt. Däremot finns det alltid saker som vi måste utveckla för att skolan ska fungera.

Jag (Nikki) började på Sofielundsskolan nu i höst och tycker att det här är en bra skola. Klasserna är inbjudande och alla är trevliga. Däremot tycker jag att man ska anpassa undervisningen för fler elever så att alla ska nå upp till kunskapskraven.

Jag (Emmi) började i Sofielundsskolan till sexan och tycker att skolan är väldigt bra. Den är mycket bättre än min förra skola och jag ångrar inte att jag började här. Lärarna här är engagerade och gör allt de kan för att eleverna ska lyckas och utvecklas. Klassen är vänskaplig och det är lätt att få vänner i klassen.

Maria Bjernevik

36 år Matte och No-lärare på Sofielundsskolan

“Jag gillar Sofielundsskolan, det är därför jag jobbar kvar här. Jag gillar mixen av alla elever och att få lära sig någonting varje dag, t.ex hur man kan lära ut saker på andra sätt. Dessutom är personalen på skolan väldigt trevlig och kompetent, plus att alla lärare är bra på olika saker, vilket gör att alla kan bidrar med någonting. Vi på skolan har mycket att utveckla och det kommer vi alltid att ha för att vår skola ska fungera.”

Matin Alaverdi

Matte- och Musik-lärare på Sofielundsskolan

“Jag gillar Sofielundsskolan eftersom att de flesta eleverna är engagerade och fokuserade på rätt saker, jag tycker att eleverna och lärarna är trevliga och har rätt inställning. Det finns säkert mycket som skulle kunna förbättras här på skolan, t.ex så behöver vi ha fler resurslärare och att man försöker anpassa undervisningen så att fler elever kan hänga med.”

Tobias Enström

41 år Resurslärare på Sofielundsskolan

“Jag gillar Sofielundsskolan eftersom att alla elever är så trevliga och det är även personalen. Jag jobbar ju som resurslärare och undervisar dem elever som inte uppnår kunskapskraven, men för att vår skola ska bli bättre och att alla elever uppnår kunskapskraven behöver vi fler resurslärare. De flesta som inte uppnår kraven och behöver en resurslärare har svårt i matten, antagligen är det för att eleven tror att man måste vara jättesmart.”

Anders Bjur

44 år Rektor på Sofielundsskolan

“Jag har jobbat på Sofielundsskolan i åtta år och jag tycker om skolan väldigt mycket. Det är en bra arbetsplats och det är roligt att gå dit, man blir glad och engagerad när man kommer till Sofielundsskolan och nästan alla som har kommit hit har sagt det till mig och säkert många fler. Jag har varit på många andra skolor men jag tycker om den här skolan mer, för att personalen och eleverna här är så trevliga och glada.”

“Vi försöker lära oss så mycket som möjligt, både lärare och elever. Lärarna strukturerar och analyserar kring eleverna samtidigt som de kompetensutvecklas. Vi har mycket som vi behöver utveckla, t.ex så behöver vi bli bättre på att utmana varje elev och anpassa undervisningen så att det passar alla elever.”

Emilia Hjortzberg

Elev 7B

“Sofielundsskolan är en bra skola eftersom att vi har tillgång till bra lärare, de är duktiga på att lära ut och de är roliga och snälla. Jag gillar klassen som jag går i och är vän med alla, men jag har ett litet kompisgäng som jag brukar hänga med. Klassen har förbättras sedan innan då det var väldigt stökigt och klassen var inte lika sammanhållen som nu. Vi håller på med att förebygga mobbning på skolan, det är bra att vi gör det att eleverna förstår alvaret med mobbning. Konsekverna av mobbning kan bli t.ex att barn blir deperimerade och i värsta fall begår självmord.”

Vi som är ganska nya här på Sofielundsskolan tycker att skolan är mycket bättre än skolan vi gick på innan. Skolan är stor och våra lärare är engagerade, de vill att alla elever ska lyckas. Alla blir accepterade och skolan jobbar hårt med att förebygga mobbning.

#skolnytt #sofielundsskolan #andersbjur #rekor #rektor #matin #utvekling

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.