I Korres Café samlas eleverna!


Vi har intervjuat Karin Lindahl som är cafeteriaansvarig på Sofielundsskolan. De här är första terminen som hon tagit på sig ansvaret för cafeterian. Karin berättar för oss att hon fick frågan av skolledningen att driva cafeterian. Karin berättar att hon valde att jobba i cafeterian för att att det skulle vara en rolig utmaning. Hon tycker om sitt jobb jättemycket och att de är otroligt trevligt att träffa alla högstadieelever. Karin berättar att många av de som går på högstadiet idag hade hon som elever i lågstadiet, och att det är roligt och se hur bra de har utvecklats sen dess.

Sofielundsskolans café är inte ett skolcafé i mängden. Karin berättar att de är mycket ovanligt att de serveras gratis frukost varje morgon innan första lektionen. Varje morgon serveras det frukost här på skolan. Karin serverar ofta te, smörgåsar och smoothies. Ett av hennes mål var att hon ville erbjuda ett annorlunda café. En del av det som serveras i cafét gör Karin hemma som kakor och bars m.m. De som är mest populärt för tillfället är Karin hemgjorda smoothies med smak av jordgubb eller mango. De serveras i ett stort eller ett litet glas. De är de små smoothiesarna som går hem bäst berättar Karin och de kallas för “shots” och kostar en krona.

Allt som serveras i cafét är planerat av Karin ofta tillsammans med Anette våran skolsjuksköterska efter ett nyttighetstänk. Karin väljer att servera saker som gör att eleverna orkar igenom skoldagen. Och självklart ser hon till att det inte finns nötter eller liknande i det som serveras då Sofielund är en nötfri skola. Hon säger också att de finns alternativ som laktosfria smoothies om någon skulle behöva det.

Karin berättar att det är mycket jobb att driva cafeterian. Man ska åka och handla och baka och fixa hemma. Hon berättar att köket var till enorm hjälp med att få in allt för att starta upp cafeterian . Hon berättar att detta varit en test termin men hon hoppas på att hon kan fortsätta hålla cafeterian vid liv framöver också.Karin är väldigt mån om att ingen ska behöva gå hungrig så om nån är jättehungrig så bjuder hon gärna på en frukt eller liknande. Hon delar även ut allt som finns kvar innan hon stänger för att inte slänga det.

Vid sidan av skolan jobbar Karin som hundfrisör. För tillfället utbildar Karin sin hund till skol- och terapi hund. Hon berättar att det är väldigt lugnande om man mår dåligt att få sitta och läsa och klappa på en hund. Karin berättar att hon tycker att Sofielundsskolan som ger sina elever en möjlighet att utvecklas för att lyckas. En skola som följer med i utvecklingen.

#sofielundsskolan #Twitter #karin #cafe #kurres #mat #frukost

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.