Text,Bild&Video: Rapport från Elevens val!


Idag är det elevens val för 7:orna och 8:orna och då får man själv välja ett ämne som man ska jobba med. Vi får jobba med det under en hel dag, och i år är det i början av veckan på måndag och sedan på onsdag och bara för att snabbt se vad andra elever gör här på skolan gick vi till digitalt skapande och matematiken för att fråga dem några snabba frågor.

Bara för att snabbt se vad andra elever gör här på skolan gick vi till digitalt skapande och matematiken för att fråga dem några snabba frågor.

Vi bestämde oss för att börja gå till Digitalt Skapande för att se vad de höll på med och de berättade att de jobbar med skratch som är ett programeringsprogram där man jobbar med digitala saker. David som vi pratade med sa att han valde just digitalt skapande för att han tyckte det verkade vara kul och för att han var en digital man.

På matematiken håller det på med Studi och i det jobbar de med geometri. Vissa av dem håller på att spela spel som har med bråk att göra och en utav de två eleverna vi frågade sade att de hade lärt sig ganska mycket. Dock sade båda eleverna ( som gärna vill vara anonyma ) att det hade blivit tilldelade matematik och inte valt det själva.

Vi intervjuade också två elever från kören som finns på en video här intill.

#elevensval #sofielundsskolan #video #intervju #repotage #reporarge

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.