7 sätt att plugga bättre!


Det finns många bra studietekniker för att underlätta ditt pluggande. De gör att man orkar plugga mer och man tar in mer information. Vi har sökt runt i skolan för att hitta de 7 bästa studietknikerna.

1. Om man ska plugga inför ett prov är det bra om du läser texter inom det ämne du har prov på och sedan antecknar det som är viktigast eller det du tycker är svårast. Då får man en kortare, mer sammanfattande text som man förstår lättare som man kan läsa.

2. Man ska dela upp arbetet så att man kanske läser till provet/ läxförhöret tio minuter per dag så man inte jobbar för mycket, du måste också koppla bort internet och mobiler osv. Det är viktigt att man fokuserar på rätt saker.

3. Man säger ju att man har lättare att lära sig om man använder dem olika sinnena och det funkar faktiskt. Man kan högläsa texten, då hör och ser du, du kan skriva för då “känner” du texten. En annan sak är att lyssna på ljudböcker och läsa med i texten.

4. Om det är t.ex gloser kan du be en kompis eller en förälder att förhöra dig.

5. Om du läser en text eller lyssnar på någon kan du reflektera kring texten eller det du nyss har hört.

6. En sak som är smart att göra, för att se hur man ligger till, om det är gloser är att du gör ett eget läxförhör. Skriv ner orden på svenska och sedan lägger du undan boken, efter det skriver du orden på det språket som du har läxa i.

7. Att lyssna på musik ett bra tips för att utestänga distraherande ljud.

Kom ihåg att alla lär sig på olika sätt, vissa lär sig genom att anteckna medans läraren pratar, andra lär sig genom att läsa osv... Du behöver inte vara bäst i alla ämnen, men om du hittar en bra studieteknik och pluggar kommer du att lyckas!

#studietips #sofielundsskolan

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.