"Mockingjay" - Biobesök i åttan!


Vi fick ett fint avslut på vårt arbetsområde när vi tillsammans med klass 8B gick och såg den sista hungerspelen-filmen. Under åtta veckor arbetade vi med Suzanne Collins känsloveckande trilogi. Efter att vi hade tittat på den första filmen blev många intresserade av att läsa böckerna, och vi började läsa den andra boken Fatta eld. För vissa blev detta första gången som de verkligen blev uppslukade av en bok. Vi svarade inte bara på frågor, utan övade även på att läsa högt i grupper. I grupperna fick vi höra om varandras syn på boken med hjälp av olika diskutionsuppgifter. Jag tycker att det här arbetsområdet har varit mycket roligt, trots att jag redan hade läst boken många gånger. Det är en sådan bok som är så svår att slita sig från att man ligger vaken natt efter natt, helt okapabel till att sluta läsa. Jag är inte den enda i klassen som är galen i hungerspelen. Den har varit mycket populär bland mina klasskamrater sedan den första filmen kom ut i mars 2012. Jag minns att jag som elvaåring tänkte “Herregud, när den sista filmen har premiär kommer jag gå i åttan”. Tiden bara flög iväg. På grund av att så många tycker om både filmerna och böckerna gick arbetet framåt snabbare. Jag tycker att det har varit jättekul att arbeta med något som jag är så insatt i och tycker är så spännande. Det skolan lyckades bra med var att ge oss ett arbetsområde som många är intresserade av. Skolarbetet kändes mer som något man själv skulle välja att göra på fritiden än ett arbete. Precis den här känslan är vad som krävs för att göra elever mer drivande och engagerade.

Den 19 november möttes klass 8A och 8B utanför biografen i Sollentuna. Jag och mina kompisar hade längtat efter det här i flera år och vi var mer spända än någonsin. Efter att ha sett Mockingjay part 2 kan jag säga att den verkligen levde upp till mina förväntningar. Katniss fann den lycka och fred som man bara längtade efter att hon skulle finna. Filmen lämnade inte för mycket hängande i luften och man kan säga att säcken knöts ihop på slutet. Alla karaktärer var i ett sådant läge att man bara kunde andas ut och känna sig lugn över att allt var bra. Filmen visar krigets grymhet och hur all mänsklig moral slutar existera när överlevnadsinstinkten tar överhanden. Den ger en bra bild av hur svårt det är att skilja rätt från fel, och hur svårt det kan vara att se sanningen. Regisören Francis Lawrence har lyckats enormt bra med att förmedla känslor. Mockingjay fick mig att skratta, skrika och gråta. Den hade allt det där en film behöver för att bli nära till perfektion.

Jag är mycket tacksam för att skolan lät oss dela den här fantastiska upplevelsen. Att gå på bio under skoltid är inte något som händer varje dag, vilket gjorde detta till en glad och minnesvärd stund som jag kommer att ha med mig länge.

#mockinjay #bio #film #filmrecension #recension

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.