Video & Text: Vad är "DanceGangster"?


Niorna i Sofielundsskolan har ett intressant prodjekt som handlar om att dans. Projektet kallar de för DanceGangster och det är Tobias Wallin som hjälper Sofielundsskolan och Häggviksskolans nior att dansa.

Vi intervjuade Katarina Österberg som är biträdande rektor i Sofielundsskolan och hon har även stort ansvar i projektet

-Det började med att vi kom i kontakt med Tobias Wallin genom att min mans jobb anlitade honom till en personalfest, och på så sätt fick jag kontakt med Tobias. Först hjälpte han mig och rektor Anders att dansa och jag och Anders dansade på personalfesten, det var så kul så att vi kom fram till att det kanske var något för eleverna! - berättar Katarina Österberg.

Efter att Katarina och Tobias pratat så kom de fram till att det skulle bli ett projekt för niorna och att de skulle lära sig dansa och göra en show. Skolan pratade med Häggviksskolan och de var också intresserade så Sofielundsskolan och Häggviksskolan jobbar tillsammans med projektet.

Niorna har jobbat hela terminen och nu fick det ett val om dom ville fortsätta dansa eller inte. Det var inte bara jobbet som dansare utan det finns massa jobb som man inte riktigt lägger märke till under sånnahär evenemang. När eleverna fick veta att man inte bara behövde dansa utan någon kunde ta hand om smink, kläder, ljus, musik och massa andra jobb, så var det många elever som ville vara med.

Det finns några elever som snart ska börja sälja biljetter och få in pengar. På så sätt så får skolan in pengar och niorna får in ett högt bidrag som dom kan ha till deras klassresa i juni. Tobias Wallin gör det inte gratis men han gör det för en schysst peng så skolan tjänar mycket. Vi har också fått ett bidrag från kulturrådet som gör så att vi kan ha showarna som Sofielundsskolan ska ha.

Det har kommit folk som visar hur man sminkar och klär dansare. Så niorna lär sig genom det området och tränar på alla dom yrken som finns under jobbet också.

Sofielundsskolan kommer ha en egen show och Häggviksskolan en men det går föreläsningar tillsammans och tränar tillsammans så det är en bra övning för eleverna att lära sig samarbeta med andra skolor.

Tobias och resten av Sofielundsskolan hoppas att han kan göra samma sak nästa år.

Katarina kommer ansöka om ett bidrag från kulturrådet nästa år också så att det här forsätter.

---------- Mer info: Det går att köpa biljetter till DanceGangster här!

#musik #dans #interjvu #dansprojektet #reporarge #repotage

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.