Text& Foto: Ny vecka hos niornas Elevens val!

På veckans Elevens val besökte The Sofielund School Paper Design/ kläder/ smink-gruppen. Deras uppgift inför åk 9:s dansshow Dance Gangster i slutet av maj är att ordna rubbet som har med kostym att göra - allt givetvis i 30-talsstuk.

Tobias Wallin, känd från tv:s Let’s Dance, hjälper åk 9 med dansen. Denna eftermiddag var hans höggravida fru Maria och hennes väninna Helena Fransson, även de med arbetserfarenhet från Let’s Dance, gästföreläsare hos Design/ kläder/ smink-gruppen.

Maria berättade för gruppen vad man ska ha på sig när man dansar och hon har stor erfarenhet av att sy egna kläder. Hur man ska se ut och vad för material ska användas?

Helena Fransson gick igenom grundläggande strategier hur man sminkar inför en scenshow.

Vi tog även en titt hos dansgruppen och mötte där Alexander Gustafsson i 9B. Alexander berättar att på dansen har Tobias lärt ungdomarna att dansa wienervals, cha-cha och salsa. De ska snart börja med jive under kommande Elevens val-dagar.

- Vad tycker du om att vara i dansgruppen, Alexander?

- Jag anser att det är väldigt roligt att lära mig dansa för att jag har aldrig varit bra eller inresserad av dans förut, innan jag träffade Tobias.

Vi tycker att det är roligt att alla verkar lägga ner energi och glädje i sin dans på lektionerna Alexander berättade även lite senare i intervjun att han ser framemot showen, som alltså går av stapeln 1 juni 2016.

Avslutningsvis kikade vi in hos musikgruppen som är mitt uppe i sina förberedelser till dansshowen. Musikläraren Matin har nämligen startat ett band som ska spela med under vissa tillfällen i showen. Vi haffade tag på en elev från bandet, Beatrice Norberg från 9B som berättade lite mer vad som pågår under Musikgruppens Elevens val-dagar.

- Det är jag som sjunger solo i bandet, men mer än så får och kan jag inte avslöja just nu. Jag är lite nervös inför detta, men det kommer bli toppen bara jag får träna mycket.

Både Alexander och Beatrice säger sig vara nöjda med sina val och att temat “30-talsgangster” är coolt och kommer gå hem hos publiken.

#Elevensval #intervju #dancegangster

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.