Finbesök från andra sidan jorden!


Vi har på skolan fått besök av ett par sydkoreaner som var här för att se hur vi arbetar med våra datorer och får det att fungera bra. För att få reda på mer har jag, Wera och Simon i 7B intervjuad Vera Gentele som är biträdande rektor här på skolan och Matin Alaverdi som är musiklärare.

Varför är sydkoreanerna här i skolan och vad är det de ska göra?

-De är här i Sollentuna för att dem har blivit rekommenderade att komma hit för att se hur vi jobbar med datorn. Dem kommer också besöka kommunhuset och Sollentuna International School.

Vad var det dem tittade på när de var här?

-Dem tittade mest på hur eleverna arbetade med sina datorer och hur lärarna förberedde arbetet, och också på hur vi tillgängligör redovisning.

Vad tyckte dem om skolan och vårt arbete?

-De gav oss faktiskt stående ovationer när vi sa att vi var stolta över lärare och elever och dem tyckte att det verkade vara jätteroligt hur man kan jobba så bra med datorer.

Hur många var det som kom? -Det var 25 personer. 24 lärare och 1 rektor. Sen var det en tolk också.

När vi höll på med att intervjua Vera nämnde hon också att sydkoreanerna hade varit på Matins musiklektion och vi tyckte det vore intressant om vi gick och frågade honom om vad han tyckte.

Vad gjorde sydkoreanerna hos er? -De kom och frågade vad vi jobbade med och vi berättade lite om musikalisk historia som vi just nu håller på med.

Hur var dom? -De verkade trevliga och glada.

Gjorde dem något mer?

-De fotade oss och salen och lite sådant.

Utav det vi fått fram från Vera och Matin det att verka som om sydkoreanerna tyckte det var roligt och spännande att få komma hit och dem kanske tar med sig någonting tillbaka till Sydkorea?

#besök #sofielundsskolan #sofielundsnytt #sydkorea

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.