Tack för allt Anders!


I måndags 14/12 började Anders jobba lite på sitt nya jobb. Sista augusti 2016 är den satta tiden för att Anders ska komma tillbaka.

För ungefär tre veckor sedan ringde Anders skolchef och sa att han ville träffa honom tillsammans med Kommundirektören, Katarina Kämpe som är högsta chef i kommunen. De sa att kommun Sollentuna behövde hjälp med att planera och få ihop hela flyktingkrisen. De behövde hjälp med skola, fritid, sjukhus och boende.

Daniel hans chef och Katarina tittade i organisationen och försökte hitta någon som skulle kunna fixa de här och då frågade de honom.

Han fick kort om tid att på sig att bestämma. Anders har alltid varit kritisk på hur man tar emot flyktingar och nyanlända, hans chef och högsta ledaren tycker att han skulle passa till det här jobbet. Som det ser ut nu är han tjänstledig. På sitt nya jobb ska Anders jobba med förvaltningar.

Anders vet att skolan kommer fungera alldeles utmärkt utan honom. "Det har varit fantastiskt att jobba här" -säger han.

Anders favoritminne är julavslutningarna för att han tycker de är så fantastiska, eller att se vissa nior när de slutar skolan de vifta och är glada, alla kramar han får. Han tror avslutningarna är viktiga.

Vi frågade vad som hade förändrats sen han började jobba här.

“Det får nog ni berätta för mig” Det har blivit mer idrott och mer elevinflytande på lektionerna.

Det är inte så stelt mellan lärare och elever. I vissa skolor är det konstigt om läraren sätter sig bredvid eleven i matsalen. Här är det nästan så att eleverna vill att lärarna sak sitta bredvid de. Det har blivit mer som en skola än lärare och elever.

Klimatet på skolan det vill säga hur vi hur vi är på lektioner och på raster är präglat av respekt och glädje, på skola är det högt i tak, man vågar säga vad man tycker. Han hoppas att vi vuxna lyssnar. Han trivs väldigt bra på den här skolan och är inte jätteglad över att han behöver lämna. Han kommer sakna alla elever och kramar. “När jag var på elfte våningen i kommunalhuset, där ligger kommunledningskontoret där jag ska vara. Jag var där häromdan för att titta hur det såg ut. Jag menar när man är i skola är det prat hela tiden barnen kommer och kramas och vill prata och det händer grejer hela tiden. När jag sen öppnar dörren till plan 11 så är det helt tyst. Jag menar om vi skulle vara tysta, så tyst var det”. Han ångrar inget han har gjort, men han hade velat ha ett eget kök. Det önskar han att vi hade fått till för länge sedan. Men vi orkade inte med att driva igenom det. Det var för mycket stök och bök. Anders har varit på olika skolor och gjort studie besök och då har han märkt att det är flera glada barn här än på andra skolor. Barnen ser inte alls lika glada ut på andra skolor.

Anders är nöjd med den här sko

lan på många sätt. När jag började för åtta år sen hade vi inte så många studiebesök, nu är det nästan ett studiebesök i veckan. De säger alltid samma sak “fantastiska trevliga elever, artiga elever, mycket god stämning på skolan och glada barn”.

Tack för att du har varit en så bra rektor! Du har varit rolig och snäll. Du har satt Sofielundsskolan på kartan. Vi kommer att sakna dig och vi hoppas du kommer tillbaka!

#andersbjur #rektor #intervju

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.