"DanceGangster" tågar vidare!


Hårt arbetande ungdomar, förstärkt samarbete och gemenskap är något vi inte har sett på länge här på Sofielundsskolan. Åk 9 är nu inne på sin andra och sista termin med slit och svett, men än är det inte dags att ge upp. Eleverna på Sofielundsskolan är ett gäng hårt dedicerade elever som inte är rädda att få smuts på händerna.

Dance Gangster är ett dansprojekt som år nio på Sofielundsskolan har jobbat med sedan början av årskursen, och i slutet av läsåret kommer eleverna att hålla ett företrädande i Häggviksskolans aula.

Dance Gangster har dock inte bara varit ett roligt utbyte ifrån skolarbetet. Eleverna har lagt mycket energi och tid på projektet. Trots all press och stress som eleverna går igenom har de en positiv inställning.

Då jag frågar elever om hur det har varit att arbeta med projektet svarar de bl a “Det har fört klasserna närmare”och“Upplevelsen har varit kanon, intressant och lärorik. Vi löser problem som en gemensam grupp.”

Eleverna är indelade i fyra olika arbetsområden. Dans, Smink- och kläder, Musik- och ljus samt marknadsföring. Marknadsföringen har haft fullt upp på sistone då de har gått med ett flertal sociala medier, de har även besökt Sveriges Radio på Gärdet för professionella tips och förslag på hur de ska marknadsföra sin show. De fick även möjligheten att lyssna på en riktig livesändning på SR.

Just nu sätter gruppen sina färdigheter på prov då de arbetar med en trailer till showen.

De har alltid det de lärt sig i baktanken och tar med sig de nya erfarenheterna de får på vägen. Det har varit en lång och krokig väg till vart de är nu, men ännu är den inte slut.

“Det har fått en att tänka utanför boxen” och “Vi lär oss något nytt varje dag” är de svar du får om du frågar marknadsföringsgruppen vad de gör och hur de tar sig an utmaningarna de stöter på.

Ljud- och ljusgruppen har tillslut bestämt vilka låtar de ska spela och har börjat nöta in dem. Än så länge har de inte haft chansen att vara i Häggviks aulan och arbeta med ljuset, men de väntar ivrigt på sin chans att testa och studera utrustningen så att de kan börja planera ljussättningen på scenen.

Ljud- och ljus gruppen har stött på problem då utrustningen inte har funnits till hand, dock har de inte låtit tiden gå till spillo; De har använt tiden väl genom att bestämma låtar och i vilken ordning de ska spelas för bäst effekt och inverkan på publiken.

För mer information om Dance Gangsteroch eleverna bakom showen finns vi på facebook.com och instagram @danceganster

#sofielundsnytt #sofielundsskolan #dancegangster #dans #åk9 #Elevensval

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.