DanceGangster: Annorlunda skollektioner, men hårt slit!


Nederlag efter nederlag, prövning efter prövning. Det är vad eleverna i Dance Gangsters dansgrupp har blivit bemötta med.

Få träningstillfällen, en liten hall och krångel med musik har gjort att eleverna har haft mycket färre tillfällen att öva och finslipa sina färdigheter.

Trots alla motsättningar, glöder glöden i deras hjärtan starkare än någonsin då de närmar sig en ordentlig struktur och koreografi.

Eleverna i årskurs nio på Sofielundskolan har fått en möjlighet som inte många får uppleva under en skoltid. De har vid ett flertal tillfällen dansat med en professionell dansare från Let´s Dance.

Eleverna har under ett par idrottslektioner fått besök utav åttfaldig SM-guld vinnare i dans Tobias Wallin.

Efter ett par dansgenomgångar med hela årskursen, fick eleverna chansen att välja bland marknadsföring, smink/kläder, ljud/ljus eller dans under Elevens val. Tillslut var räkningen klar och 18 modiga elever hade gått med dansgruppen.

Till en början gick allt som smort, alla var glada och nöjda. Dock klarar inte alla av trycket och pressen att lära sig så många danser på en väldigt kort tid. Det slutade med att några elever som gav upp, vilket gav upphov till en dominoeffekt då allt gick nerförs. Det såg mörkt ut för dansgruppen med ett flertal elever som gav upp och få tillfällena att öva på.

Trots allt var inte glöden släckt hos eleverna och med den ynka kämparglöd som var kvar lyckades de kämpa vidare. Tillslut släppte molnet och det började ljusna till, med en ordentlig struktur och en grundläggande koreografi tog gruppen tag i situationen och är på på rätt spår igen.

Trots alla nederlag och svårigheter har eleverna en positiv inställning till dansen. De är väldigt tacksamma och glada över möjligheten och alla nya erfarenheter de har fått på vägen.

“Det har vart en rolig upplevelse och jag kan inte vänta tills jag får se slut resultatet.” och “Det är roligt med en professionell dansare som lärare. Det har varit en rolig variation ifrån vanliga idrottslärare.” Detta är några av elevernas känslor och tankar kring dansprojektet och lektionerna med Wallin. Trots den mörka och svåra tid som gruppen gick igenom, har eleverna från båda klasserna arbetat som en gemensam grupp. De har tillslut lagt motgångarna bakom sig. Det är nu god tid att avsluta kapitlet, det är slutligen dags att påbörja ett nytt, ljusare och mer positiv kapitel.

Eleverna är inte de enda som har lärt sig något under den här upplevelsen, Tobias Wallin är positivt överraskad över hur bra ungdomarna har varit på att lära sig danserna.

Eleverna har vart väldigt bra på att ta åt sig informationen om stegen och danserna snabbt, vilket har gjort att de få tillfällena de har dansat har vart väldigt effektiva och progressiva.

“Det har vart skitkul, jag är inte van med att undervisa ungdomar.” Är Tobias Wallins tankar kring dansprojektet. Han säger även att eleverna har förvånat honom positivt genom att lära sig relativt svåra danser som wienervals och jive väldigt snabbt. Wallin är så nöjd med eleverna och deras uppförande att han har bjudit in eleverna till Let´s Dance-studion för att vara åskådare på tv-prorammets generalrepetionen senare i vår.

För mer information om DanceGangsters och eleverna bakom showen finns vi på Facebook, Twitter och Instagram @danceganster där vi konstant uppdaterar om showen och eleverna bakom den.

#dancegangster #dansprojektet #sofielundsskolan #sofielundsnytt

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.