Bokrecension: “Den osynliga flickan”


Greta i 6A har läst Deborah Ellis bok "Den osynliga flickan", här kan du läsa hennes recension.

I första kapitlet händer ingenting. Man lär känna Parvana, huvudpersonen, och man får veta om miljön, hennes familj och hur det är för kvinnor i Afghanistan. Men när man fortsätter läsa blir boken bättre och bättre. Man sätts in i berättelsen och vill veta vad det är som kommer hända.

Det bästa med den här boken är att man får veta hur dåligt det är i Afghanistan. Själv visste jag inte att det var så här i Afghanistan, hur grymt kvinnor behandlas. “Den osynliga flickan” gav en bra inlevelse hur det är där. Jag förstår fortfarande inte vissa saker, att de verkligen är sådär dåligt, det går bara inte att förstå. Författaren har också skrivit väldigt bra, man sätts in i Parvanas situation och vill att det ska gå bra för henne.

Det som var mindre bra var att det var många gånger som det inte hände någonting. Ofta fanns inte det här suget att läsa vidare.

Jag rekommenderar den här boken till tonåringar och uppåt. Man behöver vara ganska stor för att verkligen förstå hur dålig deras situation är, hur kvinnor behandlas. Jag, som är feminist, blev upprörd när jag fick veta om att det finns något som heter brudpris. Om du vill veta vad det är, får du läsa boken!

#greta #recension #smaragdernasbok

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.