Eleverna tar kommandot!


Vi har, precis som på många andra skolor "Elevens val". Där fick man bl.a välja mellan Sofielund Paper, Filmkunskap, andra världskriget och bild osv. Men vad kommer hända på dem olika valen nästa period. Det ville vi få reda på. Därför intervjuade vi lärarna som håller i valen.

Bild/teknik/design

Vi började med att fråga Eva Oom som håller i Bild/teknik/design tillsammans med Cecilia Lundqvist. Eva berättade att man skulle designa någonting i valfritt material med inspiration av celler. Utifrån det kunde man utveckla och skapa någonting nytt och kreativt av cellen, som t ex ett smycke eller en möbel.

Vi frågade vad som kommer hända nästa elevens-val-period på bild/design/teknik, Eva berättade att de kommer göra samma sak som den här perioden.

Mery Somi från klass 7A gör en människa med celler till hår gjord i lera.

Anna Hök som går i 8B för en lampa med inspiration från en cell. Själva lampskärmen är uppbyggd av en cell och lampskaftet är en modell av ett DNA.

Reklam

Efter det gick vi till A104 där reklamgruppen höll till. De jobbade på för fullt med reklamvideor, kampanjer och utgivande av produkter. Maria Bjernevik Linsjö ansvarar för reklamen den här elevens-val-perioden.

Nästa period blir det samma, kanske lite mer strukturerat, berättade hon glatt medans hon satt med en elev från åttan.

Filmkunskap

Till sist tog vi oss till A113 där vi träffade Stina Elfström som tar hand om filmgruppen. Där fick man kolla på olika videor, jämföra kameravinklarna och fick till slut delades man upp i fyra grupper för att skapa en egen film. När eleverna blivigt klara med filmerna anornas en galapremiär med bubbel och salta pinnar. Där får eleverna ett tillfälle att visa upp vad de lyckats åstadkomma under dem tre elevens-val-lektionerna.

#elevensval

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.