Så fixar du sommarjobb i sommar!


För att söka sommarjobb i Sollentuna måste du vara född mellan 1977-2000 och ha gått ut grundskolan. Det finns tre olika sätt att söka sommarjobb i Sollentuna. Du kan få ett jobb genom lottning, att ansöka till kommunen, eller om du själv går och frågar om jobbet.

Vi har intervjuat Annette på skolan om praktik på skolan. Vanligtvis praoar man i åk. 8-9, och om man vill praoa i ens skola påverkar det inte betyget på något vis. Men om det skulle behövas ett högre betyg, skickar skolan uppgifter dit man söker praktikplats hos. Det är ovanligt att praoa i skolan, oftast är det om man inte fick plats eller inte hittade en annan praktik. Ifall man inte kan eller vill den vecka som planerats från skolan, har man chans att praoa på lov och får då ledigt den vecka som skolan planerat.

Skolan intervjuar en för att se vilken klass man passar till om man vill praoa på skolan, men man kan också ge ett önskemål om vilken klass och skola. Om du ska söka praktik via kommunen så måste du göra det innan 1 juli, och det sker via webben.


Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.