“Ha roligt och tro på dig själv” - intervju med NHL-proffset Patric Hörnqvist

Terminens första artikel är något så exklusivt som en intervju med NHL-proffset Patric Hörnqvist.

Patric växte upp i Rotebro och gick i Gröndalsskolan och sen började han i Gillboskolan. Han tyckte mest om idrotten och rasterna. “Jag hade svårt att sitta still och var inte speciellt intresserad av skolan heller”.

Patric ville redan som femåring bli hockeyproffs när han blev stor.

Alla sa “det är lätt att säga men det är svårt att bli”. Det kanske är en av anledningarna till att han blev så bra i hockey, för att visa att de hade fel. Ingen semester för dessa killer inte Under sommaren får hockeyproffsen ett "fys-schema" som de kör måndagar till fredagar. Därutöver kör Patric med andra NHL killar inne i stan, där de tränar tillsammans.

Hur kändes det att vinna Stanley Cup och göra det avgörande“Det kändes så klart jäkligt speciellt att få chansen och göra det avgörande målet för hela Stanley Cup. Men jag tror inte riktigt att jag har förstått än vad som har hänt, det är något som kommer sjunka in så småningom. Just nu känns det inte så speciellt som jag trodde”.

Kommer du fortsätta i Pittsburgh Penguins nästa säsong?

“Det får jag hoppas, det är inget som man vet. Jag har kontrakt med

dem och förhoppningsvis får jag vara kvar. Jag blev bortbytt från

Nashville till Pittsburgh så det är inget som jag kan kontrollera”.

Vad är det bästa tips till en tjej eller kille som vill bli en framgångsrik hockeyspelare?

“Jag var inte bäst i lagen när jag var 14 men jag tyckte att det var så himla roligt med träningarna och alla matcher. Ha roligt och tro på dig själv”

Under “presentationen” av Stanley Cup bucklan på Hovet fick man

chansen att ta foto och få en autograf av Patric. Han var

jättetrevlig och tog sig tid att prata med besökarna.

Tack så jättemycket för intervjun Patric och jag önskar dig lycka

till för nästa säsong.

#PatricHörnqvist #intervju

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.