“Jag är jättestolt att vara här” - intervju med vår nya rektor!


Jag har varit och intervjuat Katarina om hennes nya roll som rektor på skolan och hon tycker att det känns jättebra nu när det är klart. Hon sökte tjänsten som rektor när Anders Bjur berättade att han skulle sluta. Sen har hon gått på olika intervjuer hos fackliga representant, skolledningen och förvaltningschefen på kommunen. Samma dag som skolan hade julmarknad var det helt klart och Katarina fick skriva under. “Då var det helt klart, jag hade fått godkänt-stämpeln kan man säga”

Innan Katarina började jobba i skolledningen var hon lärare här på skolan. När hon började här för 13 år sedan var det åldersblandade klasser. Hon började jobba med en tre/fyra klass i några år, sen hade hon en årskurs ett tills i maj det år då hon började som studierektor. Hon hann aldrig riktigt avsluta med sin klass, vilket hon tyckte var lite synd. Nu när hon skulle bli rektor tycker hon att, efter så många år i skolledningen, det var det tryggt att byta. Hon skulle ta över rollen från Anders, “det är ett stort ansvar, men vi har jobbat ihop länge”. Det var bara några saker som Katarina inte jobbat med som hon nu har tagit över.

Hennes förväntningar för denna termin är att vi får ett fint läsår. Eleverna ska känna på sommaravslutningen i juni att “wow vi har lyckats med våra mål”. Att man ser fram emot höstterminen och att man vill tillbaka. Att niorna får bra meritvärden så att de kan komma in på det gymnasium de vill och känna sig nöjda. Men också att personalen ska må bra och tycka att det har varit ett fint år.

Vi pratar mycket om hur man kan jobba för att underlätta lite för personal, det är mycket administration plus att man ska hinna med att planera sina lektioner”. Att det går att hitta ett sätt att hjälpas åt eller kunna avlasta lärare”. Sen så pratade Katarina också om att man behöver kanske rusta upp i skolan t ex skolgården. “Det var ju några år sen det byggdes.”

“Det är en bra skola, det är inte många lärare som vill sluta, många vill jobba kvar. Vi har kö till varenda årskurs. Jag får den feedbacken från föräldrarna som säger, jag hoppas att mitt barn kan få börja här”.

“Jag är jättestolt att vara här”

Vi vi på Sofielundpaper önskar Katarina ett stort "lycka till"!

#katarina #nyrektor #sofielundsnytt #sofielundsskolan #wera

Taggar
No tags yet.
RSS Feed

Vill du vara med i redaktionen?

För alla elever på Sofielundsskolan.
Fyll i formuläret nedan så skickas din  anmälan in direkt och du kommer kontaktas av ansvarig lärare.